Istoric Preturi

Promotie Carturesti: Raftul Autorilor Români : Gabriela Adameșteanu

Click aici sa vezi lista cu toate promotiile de la , sau click aici sa te intorci la lista cu site-uri. Click pe numele promotiei pentru a o accesa

Raftul Autorilor Români : Gabriela AdameșteanuDurata: 6 zile, 23 ore ( 1 zi, 10 ore ramase)
Inceput promotie: 16 Octombrie 2020 00:00
Sfarsit promotie: 22 Octombrie 2020 23:59

Descriere:
Gabriela Adameșteanu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate scriitoare din România. Editura Polirom îi dedică o serie de autor, iar cărţile sale sunt reeditate constant, romanul Provizorat (Polirom, 2020) se află la cea de-a cincea ediție, iar Dimineața pierdută (Polirom, 2018 ), la a noua ediție. Traduse în peste 16 limbi, cu recenzii elogioase în străinătate, romanele sale au primit numeroase premii în țară: Fontana di Trevi (Polirom, 2019 pentru a doua ediție), de pildă, romanul care încheie în 2018 trilogia începută în 1975 cu Drumul egal al fiecărei zile, a fost recompensat cu Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor, Premiul revistei Observator Cultural, Premiul Radio România Cultural, al Centrului PEN Român, al Agenţiei de Carte, cu Premiul Sofia Nădejde pentru literatură scrisă de femei, iar Gabriela Adameșteanu a primit distincţia Scriitorul Anului 2019.

Vă propunem o reîntâlnire cu Gabriela Adameşteanu, invitata săptămânii 16 – 22 octombrie pe carturesti.ro. Iar pe site-ul Radio România Cultural, la emisiunea Vorba de Cultură, o puteţi reasculta în dialog cu Ema Stere, câştigătoarea de anul acesta a premiului pentru debut al editurii Polirom cu romanul Copiii lui Marcel şi, de asemenea, a premiului pentru debut-proză la gala Sofia Nădejde pentru literatură scrisă de femei.